אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סלט שורשים וגבינת צאן

כל ירקות השורש עם עלי תרד טריים, גבינת ברינזה כבשים ושקדים לבנים בסלט חורף עשיר וצבעוני

ערן זינו | קפה דיזנגוף 99 | פורסם 30/01/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 גזר
1 קולורבי
1 שומר
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזליה
שעועית ירוקה
ארוגולה או תרד
שקדים שלמים לא קלופים
אפשר להוסיף כרוב, כרובית, נבטים, סלק אדום

לרוטב

1 כף זעתר
1/2 כפית צ'ילי טרי קצוץ היטב
1 כף דבש
1 כף סויה
2 כפות שמן זית
מיץ לימון
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 חותכים את הירקות לאורכם הכי דק שאפשר (אפשר לחתוך בסכין הג'וליאן של מעבד המזון).

2 מערבבים בקערה שמן, זעתר, דבש, צ'ילי וסויה. מערבבים את הרוטב עם הירקות החתוכים ועלי הארוגולה או התרד.

3 מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם ומפזרים מעל גבינת ברינזה ושקדים חלוטים.

4 שווה לתת לסלט לנוח ברוטב דקה או שתיים לפני ההגשה כך שהירקות סופגים את הרוטב ומתרככים מעט.

* הרוטב מתאים מאוד גם לעוף, דגים או סלט עגבניות.