אוכל

מרנג'נה קון קזו - סלט חצילים של אבא של חני נחמיאס

מתכון ספניולי אסלי לסלט חצילים

אודי גל וגידי קליגר | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום
2 בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הירוק)
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס
מלח גס
שמן זית

אופן ההכנה:

1 מנקבים קלות את החציל וקולים אותו על אש גלויה בכיריים או בתנור. 2. מצננים מעט את החציל, חוצים אותו ומרוקנים את תוכנו לקערה. 3. מסננים נוזלים. 4. בסכין (רצוי עץ) קוצצים את החציל קיצוץ גס (אסור להפוך אותו למשחה). 5. קוצצים דק את הבצל ומוסיפים לחציל. 6. מוסיפים שום מגורר. 7. מוסיפים בצל ירוק קצוץ, רק החלק הירוק. 8. מוסיפים גבינה בולגרית. 9. מוסיפים שמן זית, מערבבים היטב, טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט מלח גס.