אוכל
צילום׃ ליהנות מאוכל בריא

קרפצ'יו דלעת וקצח

מתכון מקורי למנת פתיחה בריאה ומעוררת תאבון

ד"ר רני פולק | ליהנות מאוכל בריא | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

80 גרם דלעת קלופה, נקייה מגרעינים
1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית כתית מעולה
1 כף מיץ לימון
1 כפית קצח
1 כף גרעיני דלעת

אופן ההכנה:

1 חותכים את הדלעת לפרוסות דקיקות. (אפשר להיעזר בקולפן).

2 מסדרים בצלחת עמוקה שכבה אחת של פרוסות דלעת.

3 ממליחים, מפלפלים ויוצקים מעט שמן זית ומיץ לימון.

4 מסדרים מעל השכבה הראשונה שכבה נוספת של דלעת, ושוב ממליחים, מפלפלים ויוצקים שמן זית ומיץ לימון. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל הדלעת.

5 משרים לפחות חצי שעה לפני ההגשה.

6 להגשה מסדרים שכבה דקה של דלעת על צלחת גדולה ומפזרים מעל קצח וגרעיני דלעת.