צילום׃ ליהנות מאוכל בריא
קרפצ'יו דלעת וקצח
מתכון מקורי למנת פתיחה בריאה ומעוררת תאבון
ד"ר רני פולק | ליהנות מאוכל בריא
| פורסם 24/02/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
80 גרם דלעת קלופה, נקייה מגרעינים
1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית כתית מעולה
1 כף מיץ לימון
1 כפית קצח
1 כף גרעיני דלעת
אופן ההכנה:
1 חותכים את הדלעת לפרוסות דקיקות. (אפשר להיעזר בקולפן).
2 מסדרים בצלחת עמוקה שכבה אחת של פרוסות דלעת.
3 ממליחים, מפלפלים ויוצקים מעט שמן זית ומיץ לימון.
4 מסדרים מעל השכבה הראשונה שכבה נוספת של דלעת, ושוב ממליחים, מפלפלים ויוצקים שמן זית ומיץ לימון. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל הדלעת.
5 משרים לפחות חצי שעה לפני ההגשה.
6 להגשה מסדרים שכבה דקה של דלעת על צלחת גדולה ומפזרים מעל קצח וגרעיני דלעת.