אוכל
תמונת AVI׃ none

תבשיל פתיתים עם ירקות ועוף

מתכון נהדר של אהרוני, שכולל את כל אבות המזון של הבישול הביתי הקלאסי

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 204 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

600 גרם פרגיות חתוכות לחתיכות בינוניות

500 גרם פתיתים

1/3 כוס שמן זית

3 שיני שום פרוסות

4 בצלי שאלוט פרוסים

כף תימין

1 פלפל אדום חריף, קצוץ

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות

2 זוקיני חתוכים לקוביות

כוס חצי אפונה קפואה

מלח, פלפל שחור טחון טרי

1 כף קליפת לימון

2 כפות כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות עריסה

1 כוס כוסברה טרייה קצוצה

1/2 כוס צנוברים

למשרה

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום קצוצות

1 כף עלי תימין

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים חומרי המשרה ומשרים בהם את העוף למשך שעה לפחות (וכל המרבה הרי זה משובח). 2. בסיר גדול מלא כמעט עד סופו במי מלח רותחים מבשלים את הפתיתים 5-6 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. 3. מחממים את השמן במחבת גדולה, כשהוא חם מטגנים בו את הפרגיות מספר דקות עד שהן משחימות מעט. מוציאים את הפרגיות מהמחבת ומניחים בצד. 4. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים בו את השום, הבצל, התימין והפלפל חריף, מטגנים כדקה, מוסיפים את הבטטות מטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הזוקיני מטגנים דקה נוספת, מוסיפים את האפונה לטיגון של דקה, ממליחים ומפלפלים. 5. מוסיפים למחבת את העוף והפתיתים, מערבבים ומטגנים מספר דקות (5-6 דקות). 6. מוסיפים למחבת את קליפת הלימון, מיץ הלימון והעריסה ומבשלים כדקה. 7. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הכוסברה ומפזרים מעל את הצנוברים.

>> לכל המתכונים של השבוע