אוכל
צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור

פטריות ממולאות בפירורי לחם וגבינת פרמזן

בואו להיזכר במתאבן המושלם, בגרסה טעימה במיוחד: פורטבלו עם גבינות ועשבי תיבול

ישראל אהרוני | אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר | פורסם 31/03/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

30 פטריות קטנות

כוס פירורי לחם

כוס גבינת פרמזן מגוררת דק

5 שיני שום, קצוצות דק

2 כפות עלי תימין

5 עלי מרווה קצוצים דק

10 עלי בזיליקום קצוצים דק

כוס פטרוזיליה קצוצה דק

כוס אגוזי מלך קצוצים דק

כפית אגוז מוסקט

כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור טחון טרי

2 כפות קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית של התנור בגיליון נייר אפייה. 

2 חותכים וזורקים את רגלי הפטריות. מורחים את כובעי הפטריות מבחוץ במעט שמן זית ומניחים אותם בתבנית. 

3 מערבבים את מרכיבי המילוי לתערובת אחידה ופירורית מעט.

4 ממלאים כל פטרייה בהרבה מילוי, כך שייראה כמו גבעה קטנה שמתנוססת מעל שולי הפטרייה. 

5 מכניסים את התבנית לתנור ל־15-20 דקות, עד שהמילוי מזהיב. מוציאים ומגישים מיד. אפשר לסחוט מעל כל פטרייה כמה טיפות מיץ לימון.