אוכל
צילום׃ עודד קרני

גזר מרוקאי מתובל

סלט גזר חרפרף עם תפוזים וצימוקים

| טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏‏700 גרם גזר‏
כוס מרק צח מירקות
‏3 כפות סוכר חום‏
כפית קינמון טחון
חצי כפית כמון טחון
רבע כפית פלפלת קאיין
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
קליפה מגוררת מתפוז אחד
שליש כוס צימוקים מותפחים במים חמים
מלח ופלפל
‏3 כפות נענע קצוצה

אופן ההכנה:

קולפים את הגזרים ופורסים לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מתקבלות כ- 4 כוסות. ‏ מרתיחים את המרק במחבת גדולה ועמוקה, מעל להבה בינונית. מוסיפים פרוסות גזר, סוכר ותבלינים. מערבבים היטב. ‏מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהגזרים רכים-פריכים. מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז וצימוקים ומבשלים מספר ‏דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל ואם רוצים מוסיפים עוד פלפלת קאיין. זורים נענע ומגישים מיד.