אוכל
צילום׃ יונית נפתלי

סלט שעועית ירוקה בבלסמי, צנוברים וגבינת פטה

סלט צבעוני, מקורי ומרענן ברוטב מעולה של חרדל ובלסמי

| פרי הגליל | פורסם 23/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 חבילה שעועית ירוקה
1 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית שום כתוש
1 כפית חרדל
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מטוגן צנובר
גבינת פטה מגוררת לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 חולטים את השעועית במים רותחים ומסננים.

2 בקערה מערבבים היטב: מיץ לימון, סוכר, שום, חרדל, מלח, פלפל, שמן זית וחומץ בלסמי, עד לקבלת רוטב אחיד.

3 מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, מערבבים ומשרים כשעה במקרר.

4 מוציאים מהמקרר ומפזרים את הצנוברים המטוגנים ואת גבינת הפטה המגוררת.

5 מגישים קר.