צילום׃ יונית נפתלי
סלט שעועית ירוקה בבלסמי, צנוברים וגבינת פטה
סלט צבעוני, מקורי ומרענן ברוטב מעולה של חרדל ובלסמי
| פרי הגליל
| פורסם 23/06/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
1 חבילה שעועית ירוקה
1 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית שום כתוש
1 כפית חרדל
2 כפות חומץ בלסמי
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מטוגן צנובר
גבינת פטה מגוררת לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 חולטים את השעועית במים רותחים ומסננים.
2 בקערה מערבבים היטב: מיץ לימון, סוכר, שום, חרדל, מלח, פלפל, שמן זית וחומץ בלסמי, עד לקבלת רוטב אחיד.
3 מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, מערבבים ומשרים כשעה במקרר.
4 מוציאים מהמקרר ומפזרים את הצנוברים המטוגנים ואת גבינת הפטה המגוררת.
5 מגישים קר.