סלט פאטוש
נמאס לכם מסלט ירקות רגיל? קבלו מתכון לסלט טעים וקל הכנה שירענן לכם את הארוחה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 כוסות ארוגולה או רוקט טרייה שטופה ויבשה היטב
1 כוס עלי פטרוזיליה טרייה מופרדים מהגבעול
1 כוס עלי נענע טרייה מופרדים מהגבעול
1 כוס עלי טרגון טריים מופרדים מהגבעול
1/2 כוס עלי שמיר מופרדים מגבעול
2 בצלים ירוקים חתוכים לגפרורים של - 3 ס"מ בערך
1/2 1 כוס כדורי מנגו (אותם חורצים בעזרת כף פריזיאן)
½ כוס גרגירי רימון
50 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת
תבלין זעתר עם שומשום (להגשה)
לרוטב
1/2 כוס שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
1/3 כוס ויניגרט מנגו
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לקרוטונים
פיתה או בייגל מאתמול חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
מלח
פלפל
אבקת זעתר
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה את כל הירוקים: ארוגולה, פטרוזיליה, נענע, טרגון והבצל הירוק.
2 מערבבים עם הידיים בעדינות, מוסיפים את הקרוטונים, כדורי המנגו ואת גרגרי הרימון. נותנים עוד ערבוב.
3 מוסיפים מהרוטב לפי הטעם ומערבבים שוב.
אופן הכנת הקרוטונים:
1 מרטיבים את הפיתה בתערובת של שמן זית ומים.
2 מסדרים באופן שטוח על תבנית אפייה, מתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת זעתר ומעט פפריקה.
3 אופים כ-45 דקות על חום של 120 מעלות.
אופן הגשה:
1 יוצרים בצלחת ערמה מהסלט ומעליו מפוררים את גבינת הפטה.
2 מפזרים מעל קצת תבלין זעתר עם שומשום ומהרוטב הנותר.