אוכל

סלט פאטוש

נמאס לכם מסלט ירקות רגיל? קבלו מתכון לסלט טעים וקל הכנה שירענן לכם את הארוחה

שי סרמני | mako אוכל | פורסם 14/12/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כוסות ארוגולה או רוקט טרייה שטופה ויבשה היטב

1 כוס עלי פטרוזיליה טרייה מופרדים מהגבעול

1 כוס עלי נענע טרייה מופרדים מהגבעול

1 כוס עלי טרגון טריים מופרדים מהגבעול

1/2 כוס עלי שמיר מופרדים מגבעול

2 בצלים ירוקים חתוכים לגפרורים של - 3 ס"מ בערך

1/2 1 כוס כדורי מנגו (אותם חורצים בעזרת כף פריזיאן)

½ כוס גרגירי רימון

50 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת

תבלין זעתר עם שומשום (להגשה)

לרוטב

1/2 כוס שמן זית

מיץ מ-2 לימונים

1/3 כוס ויניגרט מנגו

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

לקרוטונים

פיתה או בייגל מאתמול חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ

מלח

פלפל

אבקת זעתר

פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את כל הירוקים: ארוגולה, פטרוזיליה, נענע, טרגון והבצל הירוק.

2 מערבבים עם הידיים בעדינות, מוסיפים את הקרוטונים, כדורי המנגו ואת גרגרי הרימון. נותנים עוד ערבוב.

3 מוסיפים מהרוטב לפי הטעם ומערבבים שוב.

אופן הכנת הקרוטונים:

1 מרטיבים את הפיתה בתערובת של שמן זית ומים.

2 מסדרים באופן שטוח על תבנית אפייה, מתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת זעתר ומעט פפריקה.

3 אופים כ-45 דקות על חום של 120 מעלות.

אופן הגשה:

1 יוצרים בצלחת ערמה מהסלט ומעליו מפוררים את גבינת הפטה.

2 מפזרים מעל קצת תבלין זעתר עם שומשום ומהרוטב הנותר.