צילום׃ Thinkstock
פלפלים צרובים וגבינת עזים
גרסת הפלפל והגבינה לסלט חצילים
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 16/08/09
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
7-8 פלפלים ירוקים בשרניים
1 גליל גבינת סנט מור מחלב עזים (להוציא מהמקרר שעה לפני ההכנה)
2 פלפלים ירוקים חריפים
שלושת-רבעי כוס שמן זית
מלח ים גס
אופן ההכנה:
1 קולים את הפלפלים הירוקים והחריפים על הגריל או בתנור שחומם לטמפרטורה הכי גבוהה שאפשר. צולים עד שקליפתם של הפלפלים נשרפת ובשרם מתרכך. 2. מכניסים את הפלפלים לקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים במשך 10 דקות, נפטרים מהגרעינים ומקלפים. 3. קוצצים את בשר הפלפלים דק בעזרת סכין גדולה, או כותשים במכתש ובעלי גדולים. 4. מכניסים את בשר הפלפלים הכתוש למחבת ברזל חמה עם שלושת-רבעי כוס שמן זית, ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה נוספת, תוך כדי ערבוב בכף עץ. 5. מניחים לפלפלים להתקרר לטמפרטורת החדר, יוצקים לצלחת הגשה, מסדרים מעל את גבינת העזים שהוצאתם מהמקרר שעה קודם לכן, ומגישים מיד.