צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
חצילים מאודים בדבש וצ'ילי
לקראת ראש השנה: מנה רעננה בטעמים מתקתקים-חריפים שמפתיעים את החיך
ארז קומרובסקי | מועצת הדבש
| פורסם 26/08/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
3 חצילים
2 גבעולי למון גראס
קליפה מלימון אחד
3 כפות דבש מרווה
מיץ משני לימונים בשלים
2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק
5 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
מלח ים גס
עלי נענע קטנים
להגשה (לא חובה)
שומשום קלוי או בוטנים קלויים
אופן ההכנה:
1 קולפים את החצילים וחותכים לרצועות.
2 מאדים מספר דקות בסטימר מבמבוק גדול על ווק עם מים שבתוכם יש למון גראס וקליפת לימון, או בסיר עם מעט מים ומעט מלח גס.
3 מערבבים את הדבש עם מיץ הלימון, הפלפל החריף, הג'ינג'ר והשום ומתבלים את רצועות החצילים.
4 מתבלים במלח ומפזרים מעל הרבה עלי נענע.
5 מערבבים בעדינות ומגישים בתחילת הארוחה. אפשר לפזר מעל שומשום קלוי או בוטנים קלויים.