אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

חצילים מאודים בדבש וצ'ילי

לקראת ראש השנה: מנה רעננה בטעמים מתקתקים-חריפים שמפתיעים את החיך

ארז קומרובסקי | מועצת הדבש | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 חצילים
2 גבעולי למון גראס
קליפה מלימון אחד
3 כפות דבש מרווה
מיץ משני לימונים בשלים
2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק
5 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
מלח ים גס
עלי נענע קטנים

להגשה (לא חובה)

שומשום קלוי או בוטנים קלויים

אופן ההכנה:

1 קולפים את החצילים וחותכים לרצועות. 

2 מאדים מספר דקות בסטימר מבמבוק גדול על ווק עם מים שבתוכם יש למון גראס וקליפת לימון, או בסיר עם מעט מים ומעט מלח גס.

3 מערבבים את הדבש עם מיץ הלימון, הפלפל החריף, הג'ינג'ר והשום ומתבלים את רצועות החצילים. 

4 מתבלים במלח ומפזרים מעל הרבה עלי נענע. 

5 מערבבים בעדינות ומגישים בתחילת הארוחה. אפשר לפזר מעל שומשום קלוי או בוטנים קלויים.