צילום׃ דפני פתיחה
סלט משוויה בקערות טורטייה
מחפשים מנה ראשונה שתרשים את האורחים? סלט חגיגי של מגוון ירקות צלויים שמגישים בקעריות אישיות אכילות שמכינים בקלות מטורטיות
דפני פתיחה ל-green | mako green
| פורסם 05/09/23
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
5 עגבניות אדומות ובשלות
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים חריפים
בצל סגול קלוף וחצוי לשניים
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח גז
לקעריות:
5-6 טורטיות בקוטר 20 ס"מ (או יותר גדולות שחתכנו עם קורצן לקוטר הזה).
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 לסלט: מניחים את הירקות על האש (גריל או אש גלויה) , וצולים מכל הצדדים עד שהם מתרככים ונחרכים מעט.
2 קוצצים את כל הירקות, עם הקליפות, לחתיכות קטנות ומעבירים לקערה.
3 מוסיפים את שמן הזית, השום הכתוש והמלח ומערבבים.
4 להכנת הקערות: מורחים את הטורטיות בשמן זית, משני הצדדים, ומניחים אותן בקעריות של מאפינס.
5 אופים מספר דקות עד להזהבה ומוציאים מהתנור. מצננים.
6 ממלאים את הקעריות בסלט, ומגישים.