אוכל
צילום׃ SXC

ברוקולי וכרובית בשמן חרדל

תוספת צמחונית מעולה שבאה מצוין ליד כל ארוחה

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 25/02/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ראש ברוקולי
חצי ראש כרובית
2-3 כפות שמן חרדל
1 כף שטוחה זירעוני כוסברה כתושים
5 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 לימון בשל
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
1 כף סוכר קנים (או סוכר חום)
חצי כוס בוטנים קלויים במחבת, שבורים גס
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את הברוקולי ואת הכרובית. מפרקים לפרחים קטנים עד בינוניים. מחממים מחבת ושופכים אליה את שמן החרדל.

2 מחכים עד שהשמן יתחמם וכמעט יעשן, ומוסיפים את זירעוני הכוסברה והצ'ילי. מיד אחר כך מוסיפים את פרחי הברוקולי והכרובית. מקפיצים על להבה חזקה, ואחרי שלוש דקות לערך, כשהירקות נצרבים טיפה, מתבלים בסוכר, במיץ לימון ובמלח ים גס לפי הטעם.

3 ממשיכים בבישול עוד 2-3 דקות, מסירים מהלהבה ומפזרים מעל את הבצל הירוק ואת הבוטנים הקלויים. מגישים מיד.