אוכל
צילום׃ עודד קרני

מאפה תפודים ברוטב עגבניות

מתכון למאפה תפוחי אדמה מיוחד

| טבע הריפוי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏כוס מרק צח מירקות
כוס בצל קצוץ
‏2 שיני שום כתושות‏
‏2 כוסות עגבניות מקולפות וקצוצות‏
‏2 כפיות קורנית טריה קצוצה או 4 כפיות ריחן טרי קצוץ‏
‏2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים‏
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מרתיחים את המרק במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל, מכסים ומבשלים במשך ‏‏15 דקות, מעל להבה נמוכה. מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה או שתיים. ‏מוסיפים עגבניות ועשבי תיבול ומבשלים בלי כיסוי במשך כ-10 דקות, עד שהרוטב ‏מסמיך. מערבבים מדי פעם. ‏ מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות ) ‏ יוצקים 1/3 מכמות הרוטב על תחתית תבנית פאי או כלי חסין-חום, ומסדרים על ‏הרוטב 1/3 מפרוסות התפודים. מתבלים במלח ובפלפל. שוב רוטב, תפודים, מלח ‏ופלפל ושוב רוטב ותפודים. מתבלים במלח ובפלפל, מכסים במכסה או ברדיד ‏אלומיניום ואופים במשך 40-45 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. זורים ‏למעלה פטרוזיליה קצוצה, חותכים למשולשים ומגישים.‏ ‏