צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
סלט עדשים שחורות
בואו להכיר את הסלט החדש שיככב על השולחן שלכם: סלט מעדשים שחורות, עם קצת עשבים וגבינה מלוחה שהולך למלא אתכם מה זה טוב. ביחד עם רוטב יוגורט קליל הוא לגמרי יהיה המרענן הרשמי של הקיץ הזה
| mako אוכל
| פורסם 02/08/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסלט:
כוס עדשים שחורות
1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה
4 גבעולים גדולים של בצל ירוק
1/2 קובייה של גבינה מלוחה (פטה, בולגרית, צפתית), חתוכה לקוביות
50 גרם שקדים, קלויים (אפשר להחליף בצנוברים)
לרוטב:
שן שום, כתושה
כף מיץ לימון
חצי גביע קטן של יוגורט (רגיל או עזים)
כפית שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות, אבל עדיין נגיסות. מסננים.
2 קוצצים את הירוקים ומעבירים לקערה. מוסיפים גם את העדשים, הגבינה והשקדים.
3 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
4 יוצקים מעט שמן זית על הסלט, מוסיפים מהרוטב, מערבבים ומגישים. אם נשארות שאריות רוטב, שומרים במקרר בצנצנת אטומה כשלושה ימים.