אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט עדשים שחורות

בואו להכיר את הסלט החדש שיככב על השולחן שלכם: סלט מעדשים שחורות, עם קצת עשבים וגבינה מלוחה שהולך למלא אתכם מה זה טוב. ביחד עם רוטב יוגורט קליל הוא לגמרי יהיה המרענן הרשמי של הקיץ הזה

| mako אוכל | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

כוס עדשים שחורות

1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה

4 גבעולים גדולים של בצל ירוק

1/2 קובייה של גבינה מלוחה (פטה, בולגרית, צפתית), חתוכה לקוביות

50 גרם שקדים, קלויים (אפשר להחליף בצנוברים)

לרוטב:

שן שום, כתושה

כף מיץ לימון

חצי גביע קטן של יוגורט (רגיל או עזים)

כפית שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות, אבל עדיין נגיסות. מסננים.

2 קוצצים את הירוקים ומעבירים לקערה. מוסיפים גם את העדשים, הגבינה והשקדים. 

3 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. 

4 יוצקים מעט שמן זית על הסלט, מוסיפים מהרוטב, מערבבים ומגישים. אם נשארות שאריות רוטב, שומרים במקרר בצנצנת אטומה כשלושה ימים.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט אורז מלא
>> בראוניז קפה למות בשבילם