צילום׃ YinYang, Istock
שומר בחמאת תפוזים עם גבינת צאן
שומר בניחוח אניס ותפוז מרענן
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
6 פקעות שומר טריות ויפות
80 גרם חמאה
¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף קליפת תפוז מגורדת
2 כפות עלי טימין
מלח, פלפל שחור טחון טרי
12 פרוסות גבינת צאן
שמן זית
אופן ההכנה:
1 חוצים את השומרים לאורכם. 2. במחבת או בכל סיר שטוח אחר שניתן להכניס לתנור מניחים את החמאה, התימין המלח והפלפל ומחממים מעל להבה בינונית. 3. כשהחמאה נמסה וחמה מניחים בתוכה את חצאי השומר, עם הצד החתוך כלפי מטה ומטגנים כשלוש דקות. 4. מוסיפים את מיץ התפוזים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה. 5. הופכים את חצאי השומר, מניחים מעל כל אחד מהם פרוסת גבינה, מטפטפים שמן זית, פלפלים ומפזרים מעט עלי תימין. 6. מכניסים אל מתחת לגריל לשתי דקות, עד שהגבינה משחימה. 7. מגישים עם סלט רוקט ואנדיב