אוכל
צילום׃ istockphoto

קישואים אפויים בשמן זית

מנה מזינה וקלה להכנה

| טבע הריפוי | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קישואים בינוניים או חמישה קטנים
2 וחצי כפות שמן זית
5 שיני שום קצוצות
6 גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה:

חותכים את הקישואים לפרוסות בעובי ½ ס"מ. משמנים תבנית אפיה שטוחה ורחבה ב- ½ כף שמן זית. מניחים את הקישואים בתבנית בשכבה אחת. קוצצים את העלים מ- 2 גבעולים של רוזמרין ומאדים את הרוזמרין עם השום הקצוץ במחבת בכף אחת של שמן זית עד שהשום מתחיל להשחים. מושחים את הקישואים בכף השמן הנותרת ומניחים מעל 4 גבעולי רוזמרין, מפזרים מעל את תערובת השום והרוזמרין. מכניסים לתנור מחומם מראש לחום בינוני ואופים 30 דקות בערך. ( לבדוק לפני סוף האפייה על מנת למנוע שריפתם של הקישואים )