צילום׃ istockphoto
קישואים אפויים בשמן זית
מנה מזינה וקלה להכנה
| טבע הריפוי
| פורסם 22/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
קישואים בינוניים או חמישה קטנים
2 וחצי כפות שמן זית
5 שיני שום קצוצות
6 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה:
חותכים את הקישואים לפרוסות בעובי ½ ס"מ. משמנים תבנית אפיה שטוחה ורחבה ב- ½ כף שמן זית. מניחים את הקישואים בתבנית בשכבה אחת. קוצצים את העלים מ- 2 גבעולים של רוזמרין ומאדים את הרוזמרין עם השום הקצוץ במחבת בכף אחת של שמן זית עד שהשום מתחיל להשחים. מושחים את הקישואים בכף השמן הנותרת ומניחים מעל 4 גבעולי רוזמרין, מפזרים מעל את תערובת השום והרוזמרין. מכניסים לתנור מחומם מראש לחום בינוני ואופים 30 דקות בערך. ( לבדוק לפני סוף האפייה על מנת למנוע שריפתם של הקישואים )