אנטיפסטי של ירקות קלויים ומוצרלה
עם סלט עגבניות שרי חמצמץ
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 חצילים קטנים או שנים בינוניים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
4 שיני שום
100 מ"ל שמן זית
חבילת מוצרלה ננסית
200 גרם עגבניות שרי תמר
10 עלי בזיליקום קטנים
שבבי פרמזן
כף צנוברים קלויים
8 זיתי קלמטה
3 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 חוצים את החצילים לאורך ומניחים על תבנית אפייה, מתבלים במלח ובפלפל ושופכים עליהם שמן זית בנדיבות. צולים בתנור בחום של 180 מעלות כ 30 דקות או עד שמתרככים לגמרי. מצננים. 2. קולים את הפלפלים: מניחים אותם בתבנית אפייה עם מעט שמן זית עם שיני השום. צולים כשעה, מקפידים להפוך את הפלפלים מדי 15 דקות. מצננים ומקלפים את הפלפלים – שומרים. 3. חותכים את עגבניות השרי לשניים, שומרים בקירור. 4. מכינים את הרוטב, מערבבים ברישול את החומץ המלח והפלפל והשמן – מקפידים שיישארו בועות חומץ ברוטב. 5. מרכיבים את המנה: על החציל מסדרים שכבת פלפלים קלויים משני הצבעים, עליהם מניחים מספר כדורי מוצרלה, עלי בזיליקום,זיתים מגולענים, פרמזן ומספר צנוברים. מניחים בצלחת ומעטרים ברוטב הויניגרט השבור. מגישים מייד.