אוכל

אנטיפסטי של ירקות קלויים ומוצרלה

עם סלט עגבניות שרי חמצמץ

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 23/09/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 חצילים קטנים או שנים בינוניים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
4 שיני שום
100 מ"ל שמן זית
חבילת מוצרלה ננסית
200 גרם עגבניות שרי תמר
10 עלי בזיליקום קטנים
שבבי פרמזן
כף צנוברים קלויים
8 זיתי קלמטה
3 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 חוצים את החצילים לאורך ומניחים על תבנית אפייה, מתבלים במלח ובפלפל ושופכים עליהם שמן זית בנדיבות. צולים בתנור בחום של 180 מעלות כ 30 דקות או עד שמתרככים לגמרי. מצננים. 2. קולים את הפלפלים: מניחים אותם בתבנית אפייה עם מעט שמן זית עם שיני השום. צולים כשעה, מקפידים להפוך את הפלפלים מדי 15 דקות. מצננים ומקלפים את הפלפלים – שומרים. 3. חותכים את עגבניות השרי לשניים, שומרים בקירור. 4. מכינים את הרוטב, מערבבים ברישול את החומץ המלח והפלפל והשמן – מקפידים שיישארו בועות חומץ ברוטב. 5. מרכיבים את המנה: על החציל מסדרים שכבת פלפלים קלויים משני הצבעים, עליהם מניחים מספר כדורי מוצרלה, עלי בזיליקום,זיתים מגולענים, פרמזן ומספר צנוברים. מניחים בצלחת ומעטרים ברוטב הויניגרט השבור. מגישים מייד.