סלט פטריות חם עם שעועית ירוקה ועלי רוקט
סלט דל קלוריות וטעים במיוחד
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 סלסלה של פטריות שמפיניון טריות
4 כפות שמן זית
3 שיני שום חצויות
1 כף עלי תימין
200 גרם שעועית ירוקה טרייה ומנוקה, חתוכה לשניים
צרור עלי רוקט קטנים
חצי כוס אגוזי מלך שבורים
מעט גבינת פרמזן
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית קליפת לימון מגורדת
2 כפות שמן זית
1 כף מים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1 מבשלים את השעועית במים רותחים כשלוש דקות, מוציאים ומסננים.
2 מחממים את השמן במחבת כבדה וכשהוא חם, ממש מתחיל לעשן, מכניסים פנימה את הפטריות השלמות, מטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות.
3 מוסיפים את השום והתימין מערבבים היטב ומוסיפים את השעועית המבושלת לטיגון קצרצר נוסף, ממליחים ומפלפלים. מסירים מן האש.
4 מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
5 מניחים חלק מהרוקט על צלחת נאה, עליהם את הסלט החם, מעט עלי רוקט מעל, אגוזים ושבבי גבינת פרמזן.