אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט אנדיב וגבינה כחולה

סלט טעים ומיוחד על בסיס עולש

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 אנדיב (עולש מתורבת)
1 צרור רוקט
עלי בזיליקום שלמים
150 גר' גבינה כחולה
חצי כוס אגוזים שבורים
4 אגסים קלופים- עדיף אדומים
4 כוסות מים
כוס סוכר
מיץ וקליפה מלימון

לרוטב

רבע כוס שמן זית
3 כפות חומץ פטל
1 קוביית שום דורות
כפית חרדל
כף עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

מפרידים את עלי האנדיב. שמים בסיר את המים, סוכר, מיץ וקליפת לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים את האגסים כמה דקות עד שהם מתרככים מעט. מסננים, מקררים וחותכים לאורך לרבעים. מערבבים את עלי הסלט עם הרוטב ומניחים על צלחות הגשה. מסדרים סביב את האגסים, מפזרים גבינה מפוררת ואגוזים.