אוכל
צילום׃ SXC

סלט ברוקולי, גבינת פטה וגזר ברוטב תפוזים

מתכון לסלט בריאות עם רוטב שעושה את כל ההבדל

צחי בוקששתר, בלאק בר אנד בורגר | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

½ ק"ג ברוקולי טרי
5 גזרים בינוניים
3 בצלים סגולים קלופים
מלח
קובייה גדולה של פטה צאן
כוס צנוברים (או שקדים)
קוביות קרח

לרוטב התפוזים

2 כפות חרדל חריף
2 כפות רכז תפוזים קפוא
2 תפוזים
כוס שמן זית או שמן אגוזים

אופן ההכנה:

1 מרתיחים סיר גדול עם מי מלח. מכינים מסננת ומי קרח. 2. קולפים את הגזר ופורסים, קולפים מעט את גבעולי הברוקולי, מרחיקים את הפרוסה התחתונה ופורסים דק. את התפרחות מפרידים לפרחים קטנים. 3. פורסים את הבצלים. 4. במים הרותחים מבשלים את הברוקולי דקה, באמצע מוסיפים את הבצל והגזר. מסננים ומטילים למי קרח. מסננים שוב. 5. להכנת הרוטב מערבבים במעבד מזון או עם מטרפה את החרדל ורכז התפוזים. 6. מוסיפים גרידה מהתפוזים. 7. סוחטים את מיץ התפוזים ומוסיפים אותו ואת השמן בהדרגה, תוך טריפה. 8. מפוררים את הפטה ומערבבים בעדינות עם הירקות. יוצקים את הרוטב, ומערבבים שוב. 9. מעבירים לכלי הגשה. קולים מעט את הצנוברים במחבת יבשה ומפזרים מעל.