צילום׃ YinYang, Istock
סלט שומר וערמונים
בתוספת אגסים לסלט משגע
ארז קומרובסקי | mako
| פורסם 02/12/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 שומרים צעירים מנוקים היטב
2 כוסות ערמונים קלויים וקלופים
1 כף לימון כבוש קצוץ דק
3 אגסים בשלים
1-2 לימונים בשלים
3-4 כפות שמן זית עדין
מלח ים גס ופלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 חוצים את השומרים לשניים לאורכם ופורסים לפרוסות דקיקות. מניחים את פרוסות השומר בקערת מי קרח כרבע שעה. 2. שוברים את הערמונים הקלופים לחתיכות קטנות. מקלפים את האגסים, חוצים אותם לשניים, מגלענים, ופורסים לפרוסות אורך דקיקות. מטפטפים מיד על האגסים מיץ לימון כדי שלא ישחירו. 3. מסננים את השומרים מהמים ומערבבים עם מיץ הלימון, מלח הים והפלפל הלבן הגרוס טרי. 4. אחרי כמה דקות מוסיפים לשומרים המתובלים את פרוסות האגסים, את הלימון הכבוש הקצוץ גס ואת הערמונים השבורים ומגישים מיד.