אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט לוּטְנִיצָה: סלט פיקנטי של פלפלים

סלט פלפלים קלויים עם הרבה שום וכמה חריף שאתם יכולים לאכול

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 27/07/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10 פלפלים אדומים גדולים

חציל

חצי ראש שום, מחולק לשיניים קלופות

1-2 פלפלים חריפים (לפי רמת הסיבולת שלכם)

שמן צ'ילי (לא חובה)

2 עגבניות מרוסקות (לא חובה)

מלח

כפית סוכר

טיפת חומץ

אופן ההכנה:

1 צולים את הפלפלים ואת החציל על האש הגלויה של הגז. מקלפים.

2 מעבירים את הפלפלים והחצילים הקלויים בטוחן בשר (ולא בבלנדר או במעבד מזון). מעבירים במכונה גם את השום והפלפלים החריפים.

3 מעבירים את הכל לסיר, מוסיפים קצת שמן צ'ילי בשביל עוד חריפות, עגבניות מרוסקות, מלח וכפית סוכר, מבשלים ללא מכסה עד שכל המים מתאדים, כשעה או עד שזה מסמיך. כדאי לכסות את הסיר ברשת, כדי שלא ישפריץ. בסוף הבישול מוסיפים טיפת חומץ בשביל הטעם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!