בצל ממולא
הממולאים הצמחוניים הכי פשוטים ומהירים שפגשתם בחייכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 בצלים גדולים – אחד לכל סועד
1 עגבנייה (מזן בלי הרבה מים, או עגבניית שרת רגילה שמסננים לאחר הגרידה)
1 ביצה
1 כף קמח
1 שן שום (אפשר גם קובייה של דורות)
מלח, פלפל
בערך שני ליטר מים להרתחה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות. מביאים לרתיחה מים בסיר בינוני, מקלפים את הבצלים ומורידים 2 ס"מ מהקצה העליון שלהם (אם הבצלים רחבים וקצרים - מסירים ס"מ אחד).
2 בעזרת כפית פריזיאן או סכין חדה, מוציאים את תוכן הבצל בעדינות עד שנשארות רק שתיים-שלוש השכבות החיצוניות.
3 מכניסים את הבצלים למים הרותחים ל-3 דקות, עד שהם מתחילים להיות שקופים.
4 בינתיים קוצצים את המלית של אחד הבצלים לקוביות קטנות, מגררים עגבנייה לתוך קערה, מוסיפים את הביצה, השום והקמח ומתבלים.
5 מוציאים את הבצלים מהמים, ממלאים כל אחד עד הסוף ומעבירים לתבנית שקעים של מאפינס (כדי שיעמדו יפה), בוזקים שמן זית ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
6 מוציאים לצלחת, ומגישים עם טחינה וטוסטונים.