אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט אנהבלה

מתכון הבית לסלט של חסות, ארטישוק ופקאנים - מנה בריאה שכולה מקוריות וסגנון

סהר רפאל | מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים" | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ראש חסה איסברג שטופה וחתוכה גס
ראש חסה אלון אדומה שטופה וחתוכה גס
250 גרם מיקס עלי בייבי
¼ כוס פקאנים מסוכרים
¼ כוס בצלי פנינה כבושים
12 יחידות ארטישוק רבעים
2 ראשי אנדיב מעולעלים
כוס קרוטונים

לרוטב

½ כוס חמוציות
½ כוס שמן זית
¼ כוס חומץ בן יין אדום
2 שיני שום
ענף תימין
1 כף חרדל חלק
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוטב: מכניסים למעבד מזון את החמוציות, השום, החרדל והתימין ומעבדים במשך כ-20 שניות.

2 בוזקים את השמן והחומץ לסירוגין.

3 מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב ובוזקים מעל את הרוטב.

4 מערבבים בעדינות ומניחים בקערת ההגשה.