אוכל
צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock

סירות חצילים ממולאים גבינות, ברוטב עגבניות

מנה מענגת בניחוח איטלקי

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לחציל

6 חצילים קטנים
1/3 כוס שמן זית
1 כף תימין
1 כף רוזמרין
מלח, פלפל שחור טחון טרי

למילוי

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (ועוד קצת לציפוי החצילים)
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת קשקבל
2 כפות שמן זית
2 ביצים
12 זיתי קלמטה מגולענים, וקצוצים גס
2 כוסות צנוברים קצוצים גס
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לרוטב

6 עגבניות בשלות, אדומות וקלופות
2 שיני שום
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 חוצים את החצילים לאורכם. בחלק הפנימי יוצרים חתכים של שתי וערב. ממליחים ומפלפלים. 2. מחממים את השמן במחבת רחבה. כשהשמן חם מאוד מטגנים את החצילים, עם התימין והרוזמרין, כשהצד הפנימי כלפי מטה, עד שהחצילים שחומים. מוציאים, סופגים בנייר מטבח בכדי להיפטר מעודפי השמן ומקררים מעט. 3. כשהחצילים התקררו מעט, מרוקנים את פנים החציל עם כף, משאירים בחצאי החציל שכבה של כסנטימטר מליבת החציל, נזהרים שלא לפצוע את קליפת החציל- סירות החציל- שכן אותן אנו נמלא. 4. את בשר החציל קוצצים מעט ומניחים בקערה עמוקה. מוסיפים לקערה את יתר חומרי המילוי (הגבינות, הזיתים, הביצים, שמן הזית, הצנוברים, אגוז המוסקט המלח והפלפל) ומערבבים היטב. 5. ממלאים את סירות החציל בתערובת המילוי ומניחים אותן בתבנית צלייה מעל נייר אפייה. מפזרים מעל החצילים מעט גבינת פרמזן. 6. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים עשרים דקות. 7. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל חומרי הרוטב מלבד העירית במעבד מזון. 8. מוזגים את הרוטב לשש צלחות מניחים על כל צלחת שני חצאי חצילים, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.