אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

רטטוי

חצי שעה זה כל מה שמפריד ביניכם לבין מנת ירקות צרפתית שכיף לאכול בכל שעה ביום ובכל טמפרטורה. רטטוי מעולה עם ביצים, גבינה או לצד דגים, קציצות או בשר ושידוך מושלם לפסטה, אורז או פתיתים. התוספת המושלמת

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 08/02/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הגיבץ׳ של הצרפתים. הגרסה הכי שווה לתבשיל ירקות, ובשיטה שלי - במיוחד כשאני מכינה כמות גדולה של רטטוי - אני אופה את הירקות בתנור לוהט עד להזהבה ואז מערבבת עם העגבניות.

 

ירקות השמש של מטבחי הים התיכון: חציל (קל ודל בזרעים, מומלץ בלאדי), קישוא/זוקיני (מוצק וחלק), פלפלים (מכל הסוגים) ועגבניות (הכי טעים לי שרי).

 

שמן זית. מרכיב חשוב ביותר, שאין לחסוך בו. שמן הזית מהווה את הבסיס לטעמו של הרוטב ביחד עם מיצי הירקות, אז כדאי שיהיה שמן זית ארומטי.

 

שום ובצל. אפשר אחד מהם אני אוהבת עם שניהם. צרפתים משתמשים בשאלוטס במקום בצל.

 

עשבי תיבול. תימין, מרווה, רוזמרין, מיורן, אורגנו ובזיליקום. אם אין עשבי תיבול טריים אפשר להשתמש בתערובת עשבי תיבול יבשים כמו הרב'ס דה פרובאנס ודומותיה.

 

מרכיבים :

2-4 מנות:

חציל חתוך לקוביות בגודל 1-2 ס״מ

2 זוקיני (ירוק וצהוב) חתוכים לקוביות בגודל 1-2 ס״מ

מלח ופלפל שחור גרוס

חצי כוס שמן זית

בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

4 שיני שום קצוצות

צרור קטן של עלה דפנה, תימין, מרווה, אורגנו ובזיליקום (או תערובת עשבי תיבול יבשים)

2 פלפלים (אדום וכתום) חתוכים לקוביות בגודל 1 ס״מ

כוס עגבניות שרי חצויות (או רבעים) או 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות עגבניות מרוסקות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מתבלים את קוביות החציל והזוקיני במעט מלח ומניחים להן להגיר נוזלים.

2 מייבשים את קוביות הירקות היטב במגבת בד או נייר.

3 מחממים סיר רחב עם שמן זית, בצל ושום וצרור עשבי תיבול. מוסיפים את החצילים והזוקיני ומטגנים כ-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים פלפלים ומטגנים כ-2 דקות, מוסיפים עגבניות ומבשלים 10 דקות.

4 מסלקים את צרור עשבי התיבול, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.

רטטוי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
רטטוי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

 * לגרסת אפויה: מסדרים בתבנית עם נייר אפייה כל ירק לחוד, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ועשבי תיבול ואופים בתנור חם עד הזהבה, ובסוף מערבבים הכל יחד.