אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, יחסי ציבור

תבשיל קארי ירוק כמו בתאילנד

השנה נשארים בפסח בארץ, אבל כדי בכל זאת להרגיש בחופשה בתאילנד: הנה מתכון של שף מידד סטבינסקי מתוך ספרו "הליכה לבנגקוק", שמשלב מתכונים וזיכרונות ומנגיש את אחד המטבחים הכי אהובים על ישראלים

מידד סטבינסקי | הליכה בבנגקוק, הוצאת מדיה 10 | פורסם 15/04/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תבשיל הקארי הירוק מכונה בתאית "תבשיל ירוק מתוק", אך למרות שמו המתעתע המנה איננה מתאפיינת בטעם מתקתק, אלא לעובדה שלמרות הימצאותו של הצ'ילי הירוק בין המרכיבים, אין מדובר בתבשיל בעל חריפות עזה. במלים אחרות: בהשוואה לתבשילים אחרים בעלי רמת חריפות גבוהה, הקארי הירוק ידידותי יותר לחך המערבי. אגב, השם ממשיך לתעתע גם מבחינת הצבע, שכן תבשיל הקארי הירוק אינו ירוק עז כמו שאפשר היה לחשוב, אלא מתייחס למרכיביה הירוקים של המנה. 

 

את מחית הקארי הירוק ניתן כיום לרכוש במכולות האסיאתיות, בסופרים ובמעדניות. לאלו מכם שיבחרו לרכוש מחית קארי מוכנה, חפשו את מחית הקארי תחת שם המותג "BLUE ELEPHANT". לאלו הרוצים להתנסות בהכנת קארי ירוק ביתי, המתכון והחומרים למטה. 

מרכיבים :

למחית הקארי:

6 פלפלי צ'ילי תאי ירוק פרוסים לאורכם (את הגרעינים ניתן להסיר בעזרת סכין חדה)

5  יחידות גלנגל פרוס טרי ולא מיובש 

10 עלי כפיר ליים טרי

צרור עלי בזיליקום תאילנדי 

4 בצלי שאלוט פרוסים

2 גבעולי למון גראס פרוסים

5 שיני שום טרי קלופות

כף זרעי כמון קלויים במחבת 

כפית מלח  

30 גרם מחית שרימפס קאפי (לקארי צמחוני או כשר ניתן לוותר על מחית השרימפס)

50 גרם שמן צמחי

לתבשיל:

כף וחצי מחית קארי ירוק (ביתית או קנויה)

2 כוסות נוזל קוקוס 

כוס מים

2 כפות סוכר דקלים מגורר או פרוס 

קורט מלח

2 יחידות שעועית ירוקה תאית פרוסה לרצועות

בצל שאלוט פרוס לרבעים

2 פטריות יער פרוסות 

צרור בזיליקום תאילנדי

2 חצילים תאיים פרוסים לרבעים

 פלפל צ'ילי אדום פרוס

2 עלי כפיר ליים פרוסים

150 גרם נתחי חזה עוף פרוסים דק לרוחבם (ניתן להמיר בנתחי דג לבן בשרניים, שרימפס קלופים או נתחי בקר)

אופן ההכנה:

1 מכינים את מחית הקארי: כותשים את הפלפלים במכתש ועלי עשויים אבן. מוסיפים בכל פעם חומר גלם אחד, כותשים אותו וממשיכים לבא בתור ברשימה. כותשים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים מעט שמן, מערבבים ומאחסנים את מחית הקארי במקרר (ניתן להיעזר במעבד מזון או במטחנת בשר להקלה על תהליך הכתישה).

2. מחממים סיר גבוה וצר. מוסיפים כרבע כוס חלב קוקוס ואת סוכר הדקלים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר. 

3 מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים היטב תוך כדי רתיחת נוזלי הקוקוס. ממשיכים עד שנוזלי הקוקוס מתאדים ונספגים במחית הקארי – פעולה זו תסייע לטעמי מחית הקארי לזרוח. סימן מובהק לביצוע נכון של התהליך הוא היווצרות בועות שמן שצפות מעל פני התבשיל שמקורם בנוזלי הקוקוס. 

4 מוסיפים את יתר נוזלי הקוקוס והמים ומביאים שוב לרתיחה. כשהנוזלים רותחים מוסיפים את חזה העוף הפרוס יחד עם שעועית ירוקה, חצילים, בצלי שאלוט, מלח ופטריות יער. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים עד שנתחי העוף מבושלים היטב.

5 מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בעלי כפיר ליים פרוסים, עלי בזיל תאי וצ'ילי אדום פרוס ומגישים לצד מנת אורז מאודה.

הליכה בבנגקוק, מנפלאות המטבח התאילנדי (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
הליכה בבנגקוק, מנפלאות המטבח התאילנדי|צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

מתוך "הליכה בבנגקוק" של מידד סטבינסקי