אוכל
צילום׃ גל, פתיתים

סלט פנצנלה איטלקי

סלט עגבניות ולחם שהוא במקור אוכל לעניים, אבל אלוהים - איזו פשטות, ויותר מזה, איזה טעם!

גל | פתיתים | פורסם 25/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט (הכמויות לא ממש חשובות):

עגבניות (אני השתמשתי בשני סוגים: שרי צהובות ותמר קטנות)

לחם ישן, חתוך לקוביות גדולות (אם אין, אפשר לקחת לחם טרי ולקלות קצת בתנור)

הרבה בזיליקום

זיתים (מרינד או קלמטה)

כמה כדורי בייבי מוצרלה (לא חובה)

לרוטב:

מלח

שמן זית ביד רחבה

חומץ בלסמי (אם אין, חומץ בן יין)

אופן ההכנה:

1 חוצים את העגבניות ומגלענים את הזיתים.

2 מערבבים את העגבניות עם הזיתים, הבזיליקום, קוביות הלחם והמוצרלה (אם יש).

3 מפזרים מלח גס וזולפים בנדיבות שמן זית וחומץ בלסמי.

* רוצים להתפרע? הסלט יקבל בשמחה גם פלפלים, צנוניות, בצל, צלפים ושאר ירקות.

* המתכון באדיבות הבלוג פתיתים