אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו

מקלוני גבינה

מקלות מלוחים שאפשר לנשנש בלי סוף, ליד סלט, מרק או סתם כך עם כוס יין

אביבה פיבקו | mako | פורסם 12/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

150 גרם חמאה
250 גרם קמח (2 כוסות של 200 מ"ל)
150 גרם גבינת אמנטל מגוררת דק
2 כפות גבינת פרמזן
1 כפית גדושה מלח
2 כפות מים קרים

לציפוי

40 גרם גבינת אמנטל מגוררת
כף גבינת פרמזן
קצת חלב להברשה

אופן ההכנה:

1 חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומערבבים עם הקמח.

2 מוסיפים את הגבינות, המלח והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים ל-30 דקות.

3 מחממים תנור ל-190 מעלות.

4 מרדדים את הבצק הקר לעובי של ½ עד ¾ ס"מ, ובעזרת סכין חותכים לפסים של 18 ס"מ אורך ו-1 ס"מ רוחב.

5 מברישים צד אחד בחלב וטובלים בגבינה.

6 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 12 עד 15 דקות, או עד שהמקלות שחומים.

* נשמר במיכל סגור עד שבועיים.