צילום׃ אביבה פיבקו
מקלוני גבינה
מקלות מלוחים שאפשר לנשנש בלי סוף, ליד סלט, מרק או סתם כך עם כוס יין
אביבה פיבקו | mako
| פורסם 12/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
150 גרם חמאה
250 גרם קמח (2 כוסות של 200 מ"ל)
150 גרם גבינת אמנטל מגוררת דק
2 כפות גבינת פרמזן
1 כפית גדושה מלח
2 כפות מים קרים
לציפוי
40 גרם גבינת אמנטל מגוררת
כף גבינת פרמזן
קצת חלב להברשה
אופן ההכנה:
1 חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומערבבים עם הקמח.
2 מוסיפים את הגבינות, המלח והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים ל-30 דקות.
3 מחממים תנור ל-190 מעלות.
4 מרדדים את הבצק הקר לעובי של ½ עד ¾ ס"מ, ובעזרת סכין חותכים לפסים של 18 ס"מ אורך ו-1 ס"מ רוחב.
5 מברישים צד אחד בחלב וטובלים בגבינה.
6 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 12 עד 15 דקות, או עד שהמקלות שחומים.
* נשמר במיכל סגור עד שבועיים.