אוכל
צילום׃ Julia Sedaeva, ShutterStock

שומר ובצל סגול מזוגגים בתנור

מתכון לשומר בתנור - תוספת ירקות בתנור חגיגית, מתקתקה וטעימה במיוחד של שומר ובצל סגול, מזוגגים בשמן זית וחומץ בלסמי

חגי לרנר | mako | פורסם 05/04/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ניתן להגיש כתוספת למנה עיקרית עם ירקות אביביים כמו פול ירוק וארטישוק. אם לא מוצאים, גם הקפואים ייתנו תוצאה טובה. אפשר גם להגיש כמנה ראשונה עם גבינת פרמזן או רוקפור מפוררות מעל.

מרכיבים (5 מנות):

4 פקעות שומר פרוסות לשמיניות או שישיות (בהתאם לגודל)

4 בצלים סגולים פרוסים כנ"ל

5 כפות שמן זית

3 כפות דבש

3 כפות חומץ בלסמי

מלח

פלפל שחור טחון טרי

כמה גבעולי תימין טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 טורפים בקערה את השמן, הדבש והחומץ לרוטב אחיד ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

3 מכניסים לקערת הרוטב את השומר והבצל ומערבבים עד שהם מצופים יפה.

4 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומסדרים עליה בשכבה אחת את הירקות המצופים והתימין. אם אין מקום, מסדרים על תבנית נוספת.

5 אופים כ-40 דקות, עד שהירקות רכים מעט ומזוגגים. מומלץ להפוך את הירקות פעם אחת בזמן האפייה וכן לסובב את התבנית ב-180 מעלות לקבלת אפייה אחידה.