צילום׃ SXC
סלט בקר וברוקולי
סלט בקר וברוקולי בהשראה סינית
עדי רם | מועצת הבקר והחלב
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
סלט בהשראת המטבח הסיני, אבל הולך טוב גם עם לחם וכוס בירה.
ארוחה קיצית.
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם בשר קר צלוי או מבושל,
חתוך לקוביות קטנות או קצוץ
500 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים
100 גרם אגוזי קאשיו קלויים
לרוטב
2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ טבעי (או חומץ אורז)
½ כפית זנגוויל טרי, כתוש
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל חריף יבש, כתוש
אופן ההכנה:
1 ממלאים סיר (לא מאלומיניום) במים, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה. מכינים לצידו קערת מי קרח.
2 חולטים את הברוקולי במשך 3-4 דקות, מסננים ומעבירים מיד למי הקרח.
3 מערבבים את חומרי הרוטב.
4 מסננים שוב את הברוקולי ומערבבים עם הבשר והרוטב. משהים כחצי שעה. מפזרים למעלה את אגוזי הקאשיו ומגישים.