צילום׃ אדום אדום
סלט בובעס ועגבניות שרי
סלט מקורי בשילוב שעועית בובעס, בזיליקום ובצל סגול
רפי כהן | אדום אדום
| פורסם 21/03/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
3 כוסות שעועית בובעס מושרית במים קרים למשך לילה
1 כוס שמן זית
5 כוסות מים
1 ענף מרווה
2 פלפל שאטה
4 שיני שום
חצי כף פלפל שחור גרוס
כף מלח
לסלט
3 כוסות עגבניות שרי חצויות לשניים
2 בצלים סגולים מקולפים ופרוסים
3/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ שרי או חומץ בן יין אדום
2 חופנים עלי בזיליקום, שטופים ויבשים, ללא הגבעולים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1 מסננים את השעועית מן המים. מניחים את כל החומרים בסיר רחב, מציתים אש גבוהה ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 3 שעות.
2 כשהשעועית רכה מעבירים לקערת נירוסטה עם חלק קטן מנוזלי הבישול שבסיר.
3 מצננים את השעועית כ-10 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.
4 מערבבים בעדינות, מוסיפים עוד מנוזל הבישול אם יש צורך ויוצקים מלמעלה כמות נדיבה של שמן זית.
>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.