אוכל
צילום׃ אדום אדום

סלט בובעס ועגבניות שרי

סלט מקורי בשילוב שעועית בובעס, בזיליקום ובצל סגול

רפי כהן | אדום אדום | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 כוסות שעועית בובעס מושרית במים קרים למשך לילה
1 כוס שמן זית
5 כוסות מים
1 ענף מרווה
2 פלפל שאטה
4 שיני שום
חצי כף פלפל שחור גרוס
כף מלח

לסלט

3 כוסות עגבניות שרי חצויות לשניים
2 בצלים סגולים מקולפים ופרוסים
3/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ שרי או חומץ בן יין אדום
2 חופנים עלי בזיליקום, שטופים ויבשים, ללא הגבעולים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1 מסננים את השעועית מן המים. מניחים את כל החומרים בסיר רחב, מציתים אש גבוהה ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 3 שעות.

2 כשהשעועית רכה מעבירים לקערת נירוסטה עם חלק קטן מנוזלי הבישול שבסיר.

3 מצננים את השעועית כ-10 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.

4 מערבבים בעדינות, מוסיפים עוד מנוזל הבישול אם יש צורך ויוצקים מלמעלה כמות נדיבה של שמן זית.

>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.