סלט עוף ובטטה
ארוחת ליל קיץ במיטבה - סלט מתקתק, משביע, מרענן וצבעוני
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
2 פרוסות חזה עוף, בערך 160 גרם סה"כ
1 בטטה קטנה
1 ראש חסה עגולה
6-8 עגבניות שרי תמר
2 פרוסות חלה
קמח, פירורי לחם
שמן זית, חומץ בלסמי
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 קוצצים את הבטטה לקוביות קטנטנות (1/2 ס"מ קוטר) ופורסים את חזות העוף לגודל ביס.
3 מגלגלים את קוביות העוף בקמח ופירורי הלחם, מסדרים בתבנית ביחד עם קוביות הבטטה, בוזקים מעט שמן זית ומכניסים לתנור לעשר דקות.
4 בינתיים מפרידים שני עלים מהחסה העגולה ומניחים בצד, שוטפים את עלי החסה הנותרים וקוצצים או קורעים אותם לתוך קערה.
5 פורסים את העגבניות לסירות (רבעים או שישיות) ומערבבים עם החסה. ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים מעט שמן זית וחומץ בלסמי לפי הטעם.
6 קוצצים את פרוסות הלחם לקוביות או מעוינים.
7 מוציאים את העוף והבטטות מהתנור כשהם מתחילים להשחים והבטטות מתרככות.
8 מכניסים את קוביות הלחם לתנור לשתי דקות עם מעט מלח גס ושמן זית.
9 מסדרים את המנה – על כל צלחת מניחים עלה חסה עגולה אחד, ובתוכו מסדרים מחצית מהסלט, הבטטות ונגיסי העוף. מפזרים קוביות לחם קלוי ומגישים.