אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

סלט עוף ובטטה

ארוחת ליל קיץ במיטבה - סלט מתקתק, משביע, מרענן וצבעוני

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 11/08/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 פרוסות חזה עוף, בערך 160 גרם סה"כ
1 בטטה קטנה
1 ראש חסה עגולה
6-8 עגבניות שרי תמר
2 פרוסות חלה
קמח, פירורי לחם
שמן זית, חומץ בלסמי
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 קוצצים את הבטטה לקוביות קטנטנות (1/2 ס"מ קוטר) ופורסים את חזות העוף לגודל ביס.

3 מגלגלים את קוביות העוף בקמח ופירורי הלחם, מסדרים בתבנית ביחד עם קוביות הבטטה, בוזקים מעט שמן זית ומכניסים לתנור לעשר דקות.

4 בינתיים מפרידים שני עלים מהחסה העגולה ומניחים בצד, שוטפים את עלי החסה הנותרים וקוצצים או קורעים אותם לתוך קערה.

5 פורסים את העגבניות לסירות (רבעים או שישיות) ומערבבים עם החסה. ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים מעט שמן זית וחומץ בלסמי לפי הטעם.

6 קוצצים את פרוסות הלחם לקוביות או מעוינים.

7 מוציאים את העוף והבטטות מהתנור כשהם מתחילים להשחים והבטטות מתרככות.

8 מכניסים את קוביות הלחם לתנור לשתי דקות עם מעט מלח גס ושמן זית.

9 מסדרים את המנה – על כל צלחת מניחים עלה חסה עגולה אחד, ובתוכו מסדרים מחצית מהסלט, הבטטות ונגיסי העוף. מפזרים קוביות לחם קלוי ומגישים.