נאם טוק - סלט בקר ועשבים
אנחנו מאוד אוהבים בשר, בטח אם הוא ישראלי, טרי ואיכותי. ומה עושים כשחם מדי? זה קל - משלבים את הבשר שלנו בסלט, ממש כמו שעשינו כאן. יותר מזה אנחנו לא צריכים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
2 נתחים של סינטה או נתח קצבים מבקר ישראלי טרי, 150 גרם כל אחד (ניתן להשתמש גם בשפיץ צ'אך או שייטל)
מלח שולחן
כף שמן צמחי
1 מלפפון קטן
חצי צרור כוסברה, עלים בלבד
חצי צרור נענע, עלים בלבד
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
חצי כף שבבי צ'ילי יבש (או יותר לפי הטעם)
חופן בוטנים קלויים
1 בצל סגול או 2 בצלי שאלוט, פרוסים דק
2-4 כפות רוטב דגים
2-4 כפות מיץ לימון או ליים טרי
אופן ההכנה:
1 מתבלים את הבשר במלח בנדיבות.
2 מחממים את השמן במחבת רחבה, וכשהמחבת לוהטת מוסיפים את נתחי הבקר. צורבים 2 דקות מכל צד, מוציאים לצלחת ונותנים לנתחים לנוח כ-5-6 דקות.
3 חותכים את המלפפון לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים, יחד עם הצ'ילי, הבוטנים והבצל.
4 מתבלים ברוטב דגים ומיץ לימון לפי הטעם (אם זה חמוץ לכם מדי, ניתן להוסיף מעט סוכר חום לאיזון). מעבירים לצלחות הגשה.
5 פורסים את הבקר לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את הבשר על הסלט ומגישים מיד.