אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

דלעת ההפתעות

כדורי דלעת עם ריקוטה ותימין בציפויי פנקו ויוגורט עשבי תיבול

ג'ניפר סאני | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לדלעת:

דלעת כתומה קטנה (ככמות הסועדים)

שמן זית

מלח ופלפל

250 גרם גבינת ריקוטה

תימין

2 כפות צ'ילי גרוס

ביצה

פירורי לחם

פירורי פנקו לציפוי

ליוגורט:

גביע יוגורט כבשים

גביע יוגורט מחלב בקר

גביע יוגורט באפלו

נענע

עירית

2 שיני שום

בצל ירוק

לימון

אופן ההכנה:

להכנת כדורי הדלעת:

1 חוצים דלעת ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מכניסים לתנור בחום גבוה (מכוסה בנייר כסף) עד שהן להתרככות.

להכנת המילוי:

2 מרוקנים את הדלעת. שומרים על הקליפה בשלמותה על מנת להכין את כלי ההגשה. את הדלעת המרוקנת מחזירים לתנור לייבוש קל.

3 בקערה, מערבבים דלעת, ריקוטה, תימין, צ'ילי, מלח, פלפל, ביצה ופירורי לחם.

4 יוצרים כדורונים קטנים, מצפים אותם בפרורי הפנקו ומטגנים בשמן עמוק עד שהכדורים משחימים.

להכנת היוגורט:

5 מערבבים בקערה את כל סוגי היוגורט, שום קצוץ דק, עשבי תיבול קצוצים דק (נענע, בצל ירוק, עירית) מוסיפים מלח, פלפל, מיץ מחצי לימון מעט שמן זית ומערבבים.

הרכבת המנה:

6 מוציאים את הדלעת מהתנור ומניחים לה להתקרר. בתוך כל חצי דלעת מניחים בערך 5-7 כדורונים ומכסים בעזרת חצי הדלעת השני. מגישים בלווי היוגורט.