צילום׃ דנה מאירזון
סלט נודלס ברוטב שומשום
רצועות דקות ומרעננות של מגוון ירקות טריים ברוטב אסייתי
שירלי בר | mako
| פורסם 11/03/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 קישואים
2 גזרים
1 כוס נבטי מאש
1 כוס רצועות גמבה אדומה
1 כוס רצועות גמבה צהובה\כתומה
חופן יד עלי כוסברה
3 גבעולי בצל ירוק
לרוטב שומשום
¾ כוס טחינה גולמית
2 כפות שמן שומשום
חצי לימון סחוט
2 כפות ממרח מיסו
3 כפות שומשום שחור
3 כפות מים
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הקישואים והגזרים. ממשיכים באותה פעולת קילוף על מנת ליצור רצועות דקות ומערבבים עם שאר הירקות.
2 מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב סמיך, אך לא מידי. שופכים את הרוטב מעל הסלט ומגישים.