אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פטריות בגריל ברוטב שמנת, יין לבן ותימין

שלושה סוגים של פטריות ורוטב אחד שמיימי במנה צמחונית ועשירה בטעמים

סהר רפאל | מסעדת כרמים | פורסם 26/11/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם פטריות שמפיניון
150 גרם פטריות פורטובלו
150 גרם פטריות יער
50 גרם חמאה
¼ כוס יין לבן
1 גביע שמנת מתוקה (200 גרם)
2 ענפי תימין
2 כפות פטרוזיליה
מעט שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מניחים את הפטריות בקערת ערבוב ובוזקים מעל שמן קנולה, מתבלים במלח ופלפל וצולים בגריל.

2 מחממים במחבת מעט חמאה ומוסיפים את הפטריות הצלויות. מתבלים בתימין, מלח ופלפל וממשיכים בטיגון 2-3 דקות.

3 מוסיפים את היין הלבן ובוזקים פנימה את השמנת עד הגעה לרתיחה.

4 לאחר כ-3 דקות (כשהרוטב מצטמצם ונהיה סמיך) מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מגישים חם.