צילום׃ יחסי ציבור
פטריות בגריל ברוטב שמנת, יין לבן ותימין
שלושה סוגים של פטריות ורוטב אחד שמיימי במנה צמחונית ועשירה בטעמים
סהר רפאל | מסעדת כרמים
| פורסם 26/11/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם פטריות שמפיניון
150 גרם פטריות פורטובלו
150 גרם פטריות יער
50 גרם חמאה
¼ כוס יין לבן
1 גביע שמנת מתוקה (200 גרם)
2 ענפי תימין
2 כפות פטרוזיליה
מעט שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מניחים את הפטריות בקערת ערבוב ובוזקים מעל שמן קנולה, מתבלים במלח ופלפל וצולים בגריל.
2 מחממים במחבת מעט חמאה ומוסיפים את הפטריות הצלויות. מתבלים בתימין, מלח ופלפל וממשיכים בטיגון 2-3 דקות.
3 מוסיפים את היין הלבן ובוזקים פנימה את השמנת עד הגעה לרתיחה.
4 לאחר כ-3 דקות (כשהרוטב מצטמצם ונהיה סמיך) מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מגישים חם.