אוכל
צילום׃ עזר ליפשיץ, יחסי ציבור

מתכון פשוט לספינג'

מתכון פשוט לסופגניות בנוסח מרוקאי. אם כבר חג השמן, אז עד הסוף

| maimon's | פורסם 24/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 353 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (20 מנות):

1 קילו קמח

50 גרם שמרים לחים (שקית או קובייה)

1 כף שטוחה מלח

2 כפות סוכר

3 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 שופכים את הקמח לקערה עם המלח והסוכר. יוצרים במרכז התערובת גומה ומוסיפים את השמרים. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד ליצירת בצק רך למגע, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה וחצי. 

2 מרתיחים שמן לטיגון עמוק, כשהשמן חם מנמיכים את הלהבה לבינונית. יוצרים בעזרת ידיים רטובות את עיגולי הספינג' עם חור באמצע (יוצרים כדור, ואז, עם האגודלים, עושים את החור). 

3 מניחים את העיגול המוכן בתוך השמן, מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב, מוציאים מן השמן ומניחים על נייר סופג. מפזרים מעל אבקת סוכר.