אוכל
צילום׃ SXC

חציל מאודה, ברוקולי בשום וכדורי פנינים

מנות מאודות בשלוש קומות

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

המנה הראשונה: חציל מאודה

1 חציל קלוף חצוי לאורכו
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית שמן שומשום
1 כפית סוכר
מעט שמן צ'ילי או טבסקו
1 בצל ירוק קצוץ דק

המנה השניה: ברוקולי בשום

מצרכים:
1 ברוקלי מופרד לפרחים, כאשר את הגזע קולפים ופורסים באלכסון
לרוטב:
3 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
כפית סוכר
3 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל שחור
כפית שמן שומשום

המנה השלישית: כדורי פנינים

700 גר' בשר טחון
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
6 ערמוני מים (או חצי קולורבי) קצוצים דק
3 כפות כוסברה (כן, כן, כוסברה אצל סינים...)
1 כף שמן שומשום
ביצה, מלח, פלפל שחור טחון טרי
גבעולי כוסברה לקישוט

1 כוס "אורז דביק" (בחנויות סיניות) מושרה במים קרים לחצי שעה.
דף נייר אפיה

רוטב לכדורים

3 כפות רוטב סויה
3 כפות חומץ אורז
1 כפית שמן שומשום
1 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
כפית שמן שומשום
2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

אופן ההכנה לחציל מאודה: מערבבים את הרוטב בקערית קטנה. שמים את שני חצאי החצילים על צלחת בתוך קומה אחת של סטימר במבוק.

אופן ההכנה לברוקולי בשום: מערבבים את חומרי הרוטב בקערית,למעט השמן והשום. מטגנים את השום בשמן עד שהוא מזהיב מעט. יוצקים פנימה את שאר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מכבים את האש. שמים את פרחי הברוקולי בצלחת נאה ומעבירים ישירות לעוד סטימר במבוק.

אופן ההכנה לכדורי פנינים: מערבים את כל החומרים בקערה למעט האורז. מסנים את האורז ומניחים על צלחת שטוחה. מגלגלים מהבשר כדורים קטנים (בגודל כדורי "פינג פונג") מגלגלים כל כדור בצלחת האורז שיהיו מצופים לגמרי מניחים על עיגולי נייר אפיה בקומה שלישית ורביעית של הסטימר. הרכבת המנה: שמים את שלושת קומות הסטימר אלה על גבי אלה: 1. בקומה התחתונה: כדורי הבשר (צריכים הכי הרבה זמן) 2. הקומה האמצעית: החצילים 3. בקומה העליונה: הברוקולי (צריך הכי מעט זמן)

מכסים במכסה. שמים אותם על ווק ובו מים רותחים למשך כ-15-20 דקות. אחרי 7-8 דקות מוציאים את קומת הברוקולי. מביאים שוב את הרוטב לרתיחה, יוצקים את הרוטב החם על הברוקולי. אחרי עוד חמש דקות, מוציאים את החצילים. מקררים מעט וחותכים לאצבעות רחבות. מניחים על צלחת , יוצקים את הרוטב, מפזרים בצל ירוק ומגישים. לבסוף מוציאים את הכדורים.

הכנת הרוטב לכדורים: מערבבים בקערית את כל המרכיבים. מגישים עם אורז לבן.