אוכל
צילום׃ istockphoto

ירקות שורש על מצע של אורז ועדשים

מנה נעימה לחורף חם

אסתי דולב | ירוק | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 גזרים גדולים
3 שורש פטרוזיליה
2 ראשי סלרי
4-3 סלק קטן
6 תפוחי אדמה זעירים
1 כוס עדשים ירוקים
1 כוס אורז מלא
1 בצל
¼ כוס שמן זית
1 כף שום כתוש טרי
1 לימון פרסי שחור
קורט כמון
מלח גס,פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ בלסמי
כף סוכר חום
צרור כוסברה
מלח, פלפל
1/3 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1 לקלף את הגזרים, לחתוך כל גזר ל-3 ולהניח בתבנית אפיה. 2. לקלף את שורשי הפטרוזיליה וראשי הסלרי. לחתוך את שורש הפטרוזיליה לשני חלקים ואת הסלרי לארבעה פלחים ולהניח בתבנית. 3. להוסיף את תפו'א לתבל בחצי כוס שמן זית, מלח ופלפל גס, לימון פרסי שבור לחתיכות, ½ כף שום כתוש, מיץ לימון לערבב היטב בנייר כסף ולאפות ל-40 דק'. 4. לפתוח את נייר הכסף, לערבב ולאפות כ-15 דקות נוספות. 5. לקלוף את הסלק ולהניח בתבנית קטנה, לתבל בחומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל גס, שום כתוש,1/3 כוס יין אדום וסוכר חום. לעטוף בנייר כסף ולאפות בתנור כ-40 דק'. 6. לשים בסיר קטן 1 כף שמן זית ולטגן את הבצל. להוסיף 1 כוס עדשים ירוקים לערבב, לתבל במלח, פלפל, כמון ושום, להוסיף ½ כוס מים ולבשל עד שהעדשים רכים (כ - 25דק'). 7. לשים בסיר קטן 1 כף שמן זית לשפוך 1 כוס אורז מלא, לתבל במלח ופלפל וללערבב. להוסיף שתי כוסות מים רותחים, להקטין את האש ולבשל כ-20 דק' או עד שהמים מתאדים.

להגשה: על מגש גדול לפזר את האורז. להוסיף כוסברה קצוצה לעשבים, לערבב ולפזר מעל האורז. לסדר את ירוקת השורש מעל העדשים.