צילום׃ רונן מנגן, על השולחן
מסייר - סלט שורשים בתחמיץ
סלט הירקות טריפוליטאי מופיע כמעט בכל ארוחה, והוא עשוי בכלל מירקות קשים שנכבשים זמן קצר בלימון. את המסייר מכינים שעתיים-שלוש לפי הארוחה ולא יותר, כי פריכות הירקות היא בדיוק מה שמענג בו כל כך
יוספון (יוסי) מסילתי | על השולחן
| פורסם 13/10/25
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
2 קולרבי בינוניים חתוכים למקלות דקים
4 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים
1 שורש סלרי חתוך למקלות דקים
5-4 גבעולי סלרי חתוכים למקלות דקים
2 שורשי פטרוזיליה חתוכים למקלות דקים
1 פלפל אדום גדול חתוך למקלות דקים
2 פלפלים ירוקים בהירים (לא להתפשר על צבע אחר) חתוכים למקלות דקים
1 פלפל צהוב חתוך למקלות דקים
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות של 1/2 ס"מ
250 גרם צנוניות חתוכות לרבעים
1 כוס עלי סלרי קצוצים
1 כף מלח ים אטלנטי
3/4 כוס מיץ לימון טרי (מכ-2 לימונים)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים תוך כדי מעיכה קלה עם הידיים. משאירים בחוץ כ-15 דקות.
2 מכניסים למקרר לשעתיים. אוכלים מיד.




