אוכל
צילום׃ רונן מנגן, על השולחן

מסייר - סלט שורשים בתחמיץ

סלט הירקות טריפוליטאי מופיע כמעט בכל ארוחה, והוא עשוי בכלל מירקות קשים שנכבשים זמן קצר בלימון. את המסייר מכינים שעתיים-שלוש לפי הארוחה ולא יותר, כי פריכות הירקות היא בדיוק מה שמענג בו כל כך

יוספון (יוסי) מסילתי | על השולחן | פורסם 13/10/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 קולרבי בינוניים חתוכים למקלות דקים

4 גזרים בינוניים חתוכים למקלות דקים

1 שורש סלרי חתוך למקלות דקים

5-4 גבעולי סלרי חתוכים למקלות דקים

2 שורשי פטרוזיליה חתוכים למקלות דקים

1 פלפל אדום גדול חתוך למקלות דקים

2 פלפלים ירוקים בהירים (לא להתפשר על צבע אחר) חתוכים למקלות דקים

1 פלפל צהוב חתוך למקלות דקים

1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות של 1/2 ס"מ

250 גרם צנוניות חתוכות לרבעים

1 כוס עלי סלרי קצוצים

1 כף מלח ים אטלנטי

3/4 כוס מיץ לימון טרי (מכ-2 לימונים)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים תוך כדי מעיכה קלה עם הידיים. משאירים בחוץ כ-15 דקות.

2 מכניסים למקרר לשעתיים. אוכלים מיד.