צילום׃ ValentynVolkov, Istock
חציל בשמן חרדל
מנה מקורית וטעימה במיוחד המתאימה כתוספת או כעיקרית בפני עצמה
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 25/02/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 חצילים עגולים באלדי
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
3-2 כפות שמן חרדל
מיץ מלימון וחצי
שורש ג'ינג'ר באורך כ-5 סנטימטרים מקולף וקצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
מלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 קולים את החצילים על להבה פתוחה. קולפים.
2 מחממים במחבת שמן חרדל, מטגנים במהירות את הג'ינג'ר ואת הפלפל הירוק החריף. מוסיפים את פרוסות הבצל. מסירים מהלהבה אחרי 30 שניות.
3 מערבבים בעדינות עם בשר החציל הקלוי, מתבלים במיץ לימון ובמלח, ומגישים מיד.