אוכל
צילום׃ קרן ביטון כהן, mako אוכל

קדירת ירקות וקטניות

קדירה אפויה של מגוון סוגי ירקות וקטניות, משביעה ומזינה עם שילוב טעמים שאי אפשר לעמוד בפניו

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 06/12/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס שעועית לבנה, מושרית ומבושלת

כוס גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים

10 בצלי פנינה, שטופים היטב עם הקליפה (או 3-5 בצלים קטנים מאוד)

1 בצל סגול, שטוף היטב וחתוך לרבעים, עם הקליפה

2 תפוחי אדמה, חצויים

3 לפתות קטנות, קלופות וחצויות

3 גזרים, קלופים וחצויים לאורכם

1 בטטה, חתוכה לשישיות

1 ראש שום, חצוי לרוחבו

חצי כוס שמן זית

1 כף סוכר

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 גבעול תימין

5 עלי מרווה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות ציר ירקות או מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מניחים את השעועית והחומוס בתבנית אפייה גדולה ועמוקה, או בסיר קדרה בשכבה אחת. מעליהם מסדרים את הירקות והשום בצורה יפה - כל סוג ירק בפינה משלו.

3 מתבלים בשמן זית, סוכר, פפריקה, תימין, מרווה, מלח ופלפל שחור. דואגים שכל הירקות יהיו עטופים היטב בשמן הזית והתבלינים.

4 מחממים את הציר או את המים, יוצקים על תכולת התבנית, מכסים בנייר אפייה ומעליו אוטמים את הסיר ברדיד אלומיניום.

5 אופים שעתיים בחום בינוני-גבוה (180-200) עד שכל הירקות רכים. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהכל שחום ויפה. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!