צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock
חצילים קלויים עם יוגורט וגבינת פטה
מנת חצילים מרעננת וטעימה במיוחד
עדי רם | תוכנית הבוקר של קשת
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 חצילים בינוני עדיף בלאדי
חופן פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום כתוש
1 כוס יוגורט עזים סמיך
200 גר גבינת פטה עזים משובחת 30% שומן לפחות
2 לימונים סחוטים למיץ
חופן צנוברים קלויים
מלח ים דק
פלפל שחור גרוס טרי
½ כוס שמן זית משובח
אופן ההכנה:
לנקב את החציל ולצרוב בגריל או על להבה פתוחה. להוציא את בשר החציל מהקליפה, בעודו חם. בקערה - לפורר בידים את הגבינה, להוסיף את השום, יוגורט, מיץ לימון, שמן זית, פטרוזיליה, מלח ופלפל. לצקת את הרוטב על החצילים החמים ולהגיש מיד.