אוכל
צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock

חצילים קלויים עם יוגורט וגבינת פטה

מנת חצילים מרעננת וטעימה במיוחד

עדי רם | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 חצילים בינוני עדיף בלאדי
חופן פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום כתוש
1 כוס יוגורט עזים סמיך
200 גר גבינת פטה עזים משובחת 30% שומן לפחות
2 לימונים סחוטים למיץ
חופן צנוברים קלויים
מלח ים דק
פלפל שחור גרוס טרי
½ כוס שמן זית משובח

אופן ההכנה:

לנקב את החציל ולצרוב בגריל או על להבה פתוחה. להוציא את בשר החציל מהקליפה, בעודו חם. בקערה - לפורר בידים את הגבינה, להוסיף את השום, יוגורט, מיץ לימון, שמן זית, פטרוזיליה, מלח ופלפל. לצקת את הרוטב על החצילים החמים ולהגיש מיד.