אוכל
צילום׃ MonaMakela, Istock

סלט עוף ובמיה קר

עם סלרי, פלפל ואגוזי קשיו

אושי ויטריאול | מסעדת השוקה | פורסם 08/07/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם חזה עוף
חופן עלי סלרי קצוצים
חופן עלי כוסברה קצוצים
כף עלי נענע קצוצים
1 פלפל אדום טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 גבעולי בצל ירוק פרוס לטבעות
2 כפות מיץ לימון
כף חומץ בלסמי
כפית שמן שומשום
5 כפות שמן זית
חצי קילו במיה

לקישוט:

100 גרם אגוזי קשיו קצוצים

אופן ההכנה:

1 מושחים את העוף בשלוש כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים על הגריל (אפשר גם במחבת). מניחים בצד.2. במחבת טפלון עם מעט שמן זית, מטגנים את הבמיה בעדינות במשך 10 דקות על אש נמוכה. מניחים בצד לצינון ובינתיים קוצצים את העוף.3. מערבבים את כל העוף והבמיה עם כל שאר החומרים ומניחים במקרר לשעה.4. כעבור שעה, מערבבים היטב, זורים את אגוזי הקשיו הקצוצים ומגישים.