אוכל
צילום׃ עודד קרני

סלט אגסים וגבינה כחולה

שילוב קלאסי בין האגס המתקתק לגבינה עזת הטעם

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לאגסים

6 אגסי בוסק קלופים חתוכים לאורכם לחצאים
3 כוסות מים
2 כוסות יין לבן יבש
1 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון
מיץ מלימון אחד

לסלט

תערובת עלי סלט
150 גרם גבינה כחולה
50 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס
(כדי להדגיש את טעמם של האגוזים ולקלפם בקלות, מניחים את אגוזי הלוז בתבנית ומכניסים אותם לתנור שחומם ל-160 מעלות למספר דקות, כשהם חמים, משפשפים אותם בין הידיים והקליפה מתקלפת מאליה).

לוינגרט

1/2 כוס שמן זית
3 כפות חומץ יין
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות דבש
1 כפית חרדל חלק (ללא גרגרים)
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד דק
2 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני (שיוכל להכיל את האגסים), מעל להבה בינונית, מבשלים את המים, היין הלבן, הסוכר מיץ וקליפת הלימון כעשר דקות. מוסיפים לסיר את האגסים ומבשלים אותם כעשרים דקות. מוציאים את האגסים. (את נוזלי הבישול ניתן לשמור ולהשתמש בהם כרוטב למאפים מתוקים או כרכיב ברטבים) 2. מערבבים את כל חומרי הוויניגרט בקערית בעזרת מטרפה קטנה. 3. מערבבים את עלי הסלט בקערה גדולה יוצקים עליהם את הוויניגרט ומערבבים בעדינות מחלקים את עלי הסלט לצלחות, מניחים מעל העלים שני חצאי אגס, מפזרים מעליהם גבינה כחולה, אגוזים ומגישים