אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

סלט פטריות חם

הוא חם, הוא סמיך, הוא פיקנטי וטעים והוא מה שאתם רוצים שילווה את המנה העיקרית שלכם היום. אפשרות נוספת: מגישים על חומוס (אפילו מהסופר) ומנגבים כמו מלכים

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 24/01/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

 

מרכיבים :

2 סלסילות פטריות שמפיניון או מיני פורטובלו, פרוסות

5 כפות שמן זית

10 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים גדולים, פרוסים

2 שיני שום כתושות

כפית תבלין שווארמה

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית מלח (או לפי הטעם)

2 כפיות קמח לבן

חצי כוס מים רותחים

עירית או בצל ירוק קצוצים, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הפטריות הפרוסות. מטגנים עד הזהבה עמוקה.

2 מוסיפים את פרוסות הבצל וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ-10 דקות.

3 מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים היטב.

4 יוצרים גומחה במרכז המחבת, מוסיפים את הקמח והמים הרותחים ומיד מערבבים. מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ-2 דקות.

5 מפזרים עירית או בצל ירוק קצוץ ומגישים מעל חומוס או כסלט פטריות חם.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

סלט פטריות חם של ענת אלישע (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סלט פטריות חם של ענת אלישע|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
סלט פטריות חם. מושלם על חומוס (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
ומבפנים|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!