אוכל
צילום׃ Foodcollection, GettyImages IL

תפוחי אדמה גמדיים במחבת ברזל

הסוד הוא בדייקנות של ההכנה

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 01/07/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילוגרם תפוחי אדמה גמדיים מהזן הבהיר
4 כפות שמן זית
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס לפי הטעם
3 כפות גבעולי סלרי קצוצים דק

אופן ההכנה:

1 לכאורה זהו מתכון פשוט להפליא. הסיפור שלו הוא בדייקנות של ההכנה: חולטים את תפוחי האדמה בסיר עם מעט מים ומלח ים גס עד שיתרככו למחצה. 2. מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים למחבת ברזל עבה ולוהטת עם מעט שמן זית. בוזקים את הסלרי הקצוץ דק, את הפלפל הלבן ואת מלח הים. מניחים לתפוחי האדמה להיצלות תחילה על צדם האחד ואחר כך על צדם האחר, עד שייווצר קרום נוקשה וזהוב.