אוכל
צילום׃ שי שרף

סלט עדשים ירוקות וקינואה עם חמוציות

קחו קצת הפסקה ממנות בשריות ובואו לראות איך אפשר לשבוע ממנה טעימה ובריאה מבלי לצנוח לספה

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 16/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כוסות עדשים ירוקים מבושלים

חצי כוס קינואה

חזה אווז חתוך לקוביות

1 בצל סגול גדול חתוך לחצאי ירח

2 זוקיני או קישואים חתוכים לקוביות

חצי כוס חמוציות מיובשות

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס כוסברה קצוצה

טרגון

שמן זית                                                           

רבע כוס חומץ בלסמי

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

טחינה גולמית

כף סילאן

1/2 כוס מים קרים (לפי רמת הסמיכות הרצויה)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים במים.

2 מבשלים את הקינואה במים.

3 צורבים את הזוקיני במחבת כ-2 דקות, ומוציאים מהמחבת.

4 מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים חזה אווז בלי שומן.

5 באותה המחבת, מוסיפים את החמוציות, הקינואה, העדשים וחומץ בלסמי. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כשתי דקות.

6 מוסיפים את קוביות הזוקיני ואת עשבי התיבול ומורידים מיד מהאש ומעבירים לצלחת הגשה.

7 מוסיפים את הקינואה המבושלת.

8 מטפטפים מעל הכול שמן זית.

9 לערבב 1/2 כוס טחינה גולמית, את המים וסילאן.>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע